• Discover your own tree
  • Vanaf €99 gratis verzending van bomen in NL!
  • Zie direct je CO2 compensatie
Ook zin in Zomer en Zon? Met Code => ZOMER2024 krijg je 10% zomerkorting! Geldig tot 26 Juli '24

Categorieën

      Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
      • Delen:

      23 / May / 2024

      Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:

      De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

      Waarom de Bolcatalpa een Geweldige Keuze is voor Jouw Tuin

      Ben je op zoek naar een boom die niet alleen uniek is, maar ook makkelijk te onderhouden? Dan is de Bolcatalpa, of Catalpa bignonioides 'Nana', misschien precies wat je nodig hebt. Laten we het hebben over wat deze boom zo speciaal maakt, wat zijn voordelen zijn, en natuurlijk, de nadelen (want geen enkele boom is perfect, toch?).

      Wat is de Bolcatalpa?

      De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Denk aan een boom die eruitziet alsof hij elke dag naar de kapper gaat voor een trimbeurt, maar dan zonder al dat gedoe. Deze boom kan zo'n 3 tot 4 meter hoog worden, wat 'm ideaal maakt voor zowel kleine tuinen als grotere ruimtes waar je iets speciaals wilt planten.

      Een van de coolste dingen aan de Bolcatalpa zijn zijn bladeren. Ze zijn groot, hartvormig en heerlijk groen in de zomer. Hoewel hij zelden bloeit, mis je die bloemen eigenlijk niet, omdat het loof al indrukwekkend genoeg is. En geen zorgen, je hoeft niet elke week te snoeien om die mooie bolvorm te behouden – dat doet de Bolcatalpa van nature!

      Waarom zou je een Bolcatalpa in je tuin willen?

      Laten we eerlijk zijn: een boom kiezen voor je tuin is een grote beslissing. Dus waarom zou je voor de Bolcatalpa gaan?

      1. Mooi!
      Ten eerste, deze boom ziet er gewoon fantastisch uit. Zijn bolvorm is uniek en valt meteen op. Of je nu een moderne tuin hebt of een meer klassieke stijl, de Bolcatalpa past er altijd bij. Hij voegt structuur en een beetje flair toe zonder dat het te veel moeite kost.

      2. Makkelijk te onderhouden
      We houden allemaal van mooie tuinen, maar niet iedereen heeft de tijd of de zin om constant te snoeien, water geven en bemesten. De Bolcatalpa is vrij onderhoudsarm. Hij heeft 1x per jaar snoei nodig en doet het goed in verschillende bodemtypes, zolang de grond maar goed doorlatend is.

      3. Droogtebestendig
      In de zomer kan het soms best warm worden en dan is het fijn om een boom te hebben die niet meteen zijn bladeren laat hangen als je een dag vergeet water te geven. De Bolcatalpa kan redelijk goed tegen droogte, wat 'm perfect maakt voor de warmere maanden. Is het een paar dagen heel warm, dan geef je uiteraard elke dag water.

      Zijn er ook nadelen?

      Natuurlijk zijn er ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn een paar nadelen van de Bolcatalpa:

      1. Winterhardheid
      De Bolcatalpa is minder winterhard dan sommige andere bomen. Als je in een gebied woont waar het echt heel koud kan worden, kan deze boom wat extra bescherming nodig hebben in de winter.

      2. Bladeren opruimen

      Die grote, mooie bladeren zijn prachtig in de zomer, maar in de herfst kunnen ze een behoorlijke bende maken. Als je niet van opruimen houdt, kan dit een klein minpuntje zijn.

      3. Gevoelig voor meeldauw

      Meeldauw is een schimmelziekte die op een natuurlijke manier te bestrijden is.

      Hoe zorg je voor een Bolcatalpa?

      Gelukkig is de verzorging van een Bolcatalpa vrij eenvoudig. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat jouw boom gezond en gelukkig blijft:

      • Plantlocatie: Zorg ervoor dat je boom een plekje krijgt waar hij genoeg zonlicht krijgt, maar een beetje schaduw is ook prima.
      • Bodem: De Bolcatalpa houdt van goed doorlatende grond. Als je bodem wat zwaar is, overweeg dan om deze te verbeteren met aanplantgrond.
      • Water geven: Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Maar zoals eerder gezegd, hij is redelijk droogtebestendig, dus geen paniek als je een keer vergeet.
      • Snoeien: Snoei je boom elke winter of het vroege voorjaar terug tot 15 cm.

      Conclusie

      De Bolcatalpa is een fantastische toevoeging aan elke tuin. Zijn unieke vorm, grote bladeren en gemakkelijke verzorging maken hem een favoriet onder tuinliefhebbers. Hoewel hij enkele nadelen heeft, zoals beperkte winterhardheid en het opruimen van bladeren in de herfst en meeldauw, wegen de voordelen zeker op tegen deze kleine minpuntjes. Overweeg deze prachtige boom voor jouw tuin en geniet van zijn natuurlijke schoonheid en eenvoud!

      Meer inspiratie

      Bomentips van Bomenkopen.nl

      • Groeifeitjes van aangeplante bomen
        06/Jun/24

        Zoek je nog tips en trics voor je net aangeplante boom? Vind jij het lastig om je boom te verzorgen en twijfel je over de groei? Check deze blog!

        Bekijkarrow
      • Waarom de Bolcatalpa onze meest verkochte bolboom is:
        23/May/24

        De Bolcatalpa is een super leuke boom die meteen opvalt door zijn perfect ronde kroon. Onze topper onder de Bolbomen!

        Bekijkarrow
      • Beukenhaag snoeien
        04/Apr/24

        Heb je een mooie beukenhaag of haagbeuk in je tuin? Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat Fagus of Carpinus er op zijn best uitziet.

        Bekijkarrow
      • 5 fascinerende feitjes over amberbomen!
        02/Feb/24

        In deze blog hebben we vijf boeiende feitjes voor je verzameld over amberbomen, lees dus snel verder!

        Bekijkarrow

      Bekijk alle berichten arrow

      Inloggen

      Wachtwoord vergeten?

      • Al je orders en retouren op één plek
      • Het bestelproces gaat nog sneller
      • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen